η νομολογία μας

Περιεχόμενα

ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ - ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΑ

ΑΡΠΑΓΗ ΚΑΤΑ ΣΥΡΡΟΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ. ΕΠΙΤΡΕΠΤΗ ΜΕΤΑΒΟΛΗ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΣΕ ΑΠΛΗ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΤ' ΑΡΘΡΟΝ 47 ΠΚ ΜΕ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΗΣ ΕΛΑΦΡΥΝΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 84 ΠΑΡ. 2 Α ΠΚ, ΗΤΟΙ ΤΟΥ ΠΡΟΤΕΡΟΥ ΣΥΝΝΟΜΟΥ ΒΙΟΥ- ΕΠΙΒΟΛΗ ΠΟΙΝΗΣ ΦΥΛΑΚΙΣΗΣ ΜΕ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΤΗΣ ΠΟΙΝΗΣ.

Με την υπ’ αριθ. 146/2023 Απόφαση του Α΄  Πενταμελούς Εφετείου Αθηνών ο εντολέας μας Β. Μ. ,  στον οποίο πρωτοδίκως είχε επιβληθεί ποινή κάθειρξης 17 ετών για αρπαγή κατά συρροή, εκρίθη ομόφωνα κατ’ επιτρεπτή μεταβολή της κατηγορίας ως απλός συνεργός και του αναγνωρίστηκε η ελαφρυντική περίσταση του άρθρου 84 παρ. 2 α΄ ΠΚ , ήτοι του προτέρου συννόμου βίου και του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 5 ετών με αναστολή κατ’ άρθρον 100 ΠΚ.

ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΙΚΗ ΑΠΙΣΤΙΑ ΜΕ ΠΡΟΣΔΟΚΩΜΕΝΟ ΟΦΕΛΟΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 120.000 ΕΥΡΩ- ΑΘΩΩΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ.

Με την υπ’ αριθ. 1304/2020 Απόφαση του Β΄ Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών ο εντολέας μας Σ. Α.,  εκρίθη Ομόφωνα ΑΘΩΟΣ για την κακουργηματική πράξη της Απιστίας κατ’ άρθρον 391 ΠΚ που φερόταν να είχε τελέσει υπό την ιδιότητά του ως Προέδρου Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου Από Κοινού με προσδοκώμενο όφελος άνω των 120.000 ευρώ (και συγκεκριμένα του ποσού των 768.597 ευρώ)

ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΑΝΘΡΩΠΟΚΤΟΝΙΑΣ ΜΕ ΠΡΟΘΕΣΗ ΣΕ ΗΡΕΜΗ ΨΥΧΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
ΚΑΤΑΣΥΡΡΟΗ(ΣΕΒΑΡΟΣ3ΦΕΡΟΜΕΝΩΝΩΣΠΑΘΟΝΤΩΝ),ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗΣΩΜΑΤΙΚΗΒΛΑΒΗΚΑΤΑΣΥΡΡΟΗ,ΠΑΡΑΝΟΜΗΟΠΛΟΦΟΡΙΑ,ΟΠΛΟΧΡΗΣΙΑ,ΣΥΜΠΛΟΚΗΕΝΤΟΣΣΩΦΡΟΝΙΣΤΙΚΟΥΚΑΤΑΤΗΜΑΤΟΣ.ΑΘΩΩΤΙΚΗΑΠΟΦΑΣΗΓΙΑΟΛΕΣΤΙΣΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΙΚΕΣΠΡΑΞΕΙΣ

Με την υπ’ αριθμ’ 206/12-12-2020 απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Πειραιά ο εντολέας μας-προσωρινά κρατούμενος R. K., εκρίθη ΟΜΟΦΩΝΑ ΑΘΩΟΣ για τις κακουργηματικές πράξεις της απόπειρας ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση (σε βάρος 3 φερόμενων ως παθόντων- παρά την αναγνώρισή του ως δράστη από δύο εξ’ αυτών στο ακροατήριο), και για επικίνδυνη σωματική βλάβη (σε βάρος 2 κατά το παραπεμπτικό βούλευμα φερόμενων ως παθόντων), καθώς επίσης και για διακεκριμένη οπλοχρησία, ήτοι εντός σωφρονιστικού καταστήματος. Εκρίθη ένοχος μόνο για το πλημμέλημα της οπλοφορίας και της συμπλοκής , και αναγνωρίστηκαν στο πρόσωπό του 2 ελαφρυντικές περιστάσεις, ήτοι του άρθρου 84 παρ.2 α΄ του ΠΚ, ήτοι του προτέρου σύννομου βίου , και του άρθρου 84 παρ. 2 ε΄ του ΠΚ,  ήτοι της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη (όντας προσωρινά κρατούμενος, με το αιτιολογικό ότι επέδειξε καλή διαγωγή κατά το διάστημα της κράτησής του), και του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 18 μηνών με τριετή αναστολή.

ΔΙΑΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΠΕΡΙ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ , ΗΤΟΙ ΜΕ ΠΡΟΣΔΟΚΩΜΕΝΟ ΟΦΕΛΟΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 75.000 ΕΥΡΩ & ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΕΓΚΛΗΜΑ : ΣΥΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ - ΑΘΩΩΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΑΜΦΟΤΕΡΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΥΣ - ΔΕΚΤΗ ΕΝΣΤΑΣΗ ΕΚΚΡΕΜΟΔΙΚΙΑΣ

Με την υπ’ αριθμ. 2318/18-5-18 Απόφαση του Β’ Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών: α) ο εντολέας μας F. Α. – προσωρινά κρατούμενος, κηρύχθηκε ΟΜΟΦΩΝΑ ΑΘΩΟΣ :για την κακουργηματική πράξη της ένταξης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση (άρθρο 187 ΠΚ) και για Διακεκριμένη Παράβαση του Νόμου Περί Ναρκωτικών, υπό την μορφή της αγοράς, κατοχής και πώλησης κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια με προσδοκώμενο όφελος άνω των 75.000 ευρώ (κατ’ άρθρον 23 παρ. 1 Ν. 4139/2013). β) ο εντολέας μας Ν. F. – προσωρινά κρατούμενος, κηρύχθηκε ομόφωνα Αθώος για το έγκλημα της ένταξης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση (άρθρο 187 ΠΚ) και εκρίθη απαράδεκτη η ποινική δίωξη για Διακεκριμένη παράβαση του Νόμου Περί Ναρκωτικών (άρθρο 23 παρ. 1 Ν. 4139/2013), υπό την μορφή της αγοράς, κατοχής και πώλησης κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια με προσδοκώμενο όφελος άνω των 75.000 ευρώ γενομένης δεκτής ενστάσεως εκκρεμοδικίας

ΑΡΠΑΓΗ ΚΑΤΑ ΣΥΡΡΟΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΒΑΡΥΝΤΙΚΗ ΠΕΡΙΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 322 ΕΔ. Β ΤΟΥ ΠΚ, ΚΑΚΥΡΓΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΒΙΑΣΗ ΚΑΤΑ ΣΥΡΡΟΗ ΚΑΤ' ΑΡΘΡΟ 385ΠΑΡ. 2 ΠΚ -ΑΘΩΩΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ.

Με την υπ’ αριθμ.     /13-4-2021 Απόφαση του Β’ Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών , ο εντολέας μου Ο. U. κηρύχθηκε ΟΜΟΦΩΝΑ ΑΘΩΟΣ για τις πράξεις της αρπαγής κατά συρροή (σε βάρος 4 φερόμενων ως παθόντων, ήτοι οικογένειας με δύο ανήλικα τέκνα), κατ’ άρθρον 322 ΠΚ με την επιβαρυντική περίσταση του εδαφίου β΄ , που προβλέπει ποινή καθείρξεως τουλάχιστον 10 ετών για κάθε μία εκ των επιμέρους πράξεων, και της κακουργηματικής εκβίασης κατά συρροή κατ’ άρθρον 385 του ΠΚ , ήτοι με επικείμενο κίνδυνο ζωής των φερόμενων ως παθόντων και αποκόμιση παράνομου περιουσιακού οφέλους 15.000 ευρώ. Το Δικαστήριο κήρυξε ομόφωνα αθώο τον εντολέα μας με σύμφωνη εισαγγελική πρόταση , καίτοι οι φερόμενοι ως παθόντες τον αναγνώρισαν ως δράστη τόσο στο στάδιο της προδικασίας όσο και στο στάδιο της επ’ ακροατηρίω διαδικασίας καθώς οι καταθέσεις τους παρουσίαζαν κραυγαλέες αντιφάσεις , λογικά κενά και ήταν πλήρως αλληλοαντικρουόμενες.

ΛΗΣΤΕΙΑ ΚΑΤΑ ΣΥΝΑΥΤΟΥΡΓΙΑ ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ - ΑΠΑΛΛΑΚΤΙΚΟ ΒΟΥΛΕΥΜΑ.

Το υπ’ αριθμ’ 657/2021 βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών απεφάνθη να μη γινει κατηγορία σε βάρος του εντολέως μας Σ.Β. , για την κακουργηματική πράξη της ληστείας κατά συναυτουργία, παρά την αναγνώρισή του ως δράστη από τον φερόμενο ως παθόντα , καθώς εκρίθη ότι η κατάθεσή του παρουσίαζε αντιφάσεις και λογικά κενά και συνακόλουθα ότι δεν συνέτρεχαν αποχρώσες ενδείξεις ενοχής του κατηγορουμένου.

ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΠΕΡΙ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ, ΗΤΟΙ ΑΓΟΡΑ ΚΑΙ ΚΑΤΟΧΗ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΕΜΠΟΡΙΑ ΚΑΙ ΠΩΛΗΣΗ- ΔΕΚΤΗ ΕΝΣΤΑΣΗ ΚΑΤ’ ΑΡΘΡΟΝ 211 Α ΚΠΔ, ΑΘΩΩΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ.

Με την υπ’ αριθ. 460/ 6-11-2015 απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πειραιώς ο εντολέας μας Δ.Π. κηρύχθηκε ΑΘΩΟΣ για Κακουργηματική Παράβαση του Νόμου Περί Ναρκωτικών (κατ’ άρθρον 20 παρ. 1 Ν. 4139/2013), ήτοι αγοράς , κατοχής και πώλησης σε τρίτο, καθώς έγινε δεκτή η ένσταση του άρθρου 211Α ΚΠΔ που ορίζει ότι «μόνη η μαρτυρική κατάθεση ή η απολογία προσώπου συγκατηγορούμενου για την ίδια πράξη δεν είναι αρκετή για την καταδίκη του κατηγορουμένου»

ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΠΕΡΙ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ, ΗΤΟΙ ΑΓΟΡΑ ΚΑΙ ΚΑΤΟΧΗ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΕΜΠΟΡΙΑ, ΜΕΤΑΒΟΛΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΣΕ ΚΑΤΟΧΗ ΠΡΟΣ ΙΔΙΑΝ ΧΡΗΣΗ ΚΑΤ' ΑΡΘΡΟ 29 ΠΑΡ. 2 Ν. 4139/2013- ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΕΛΑΦΡΥΝΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΤ' ΆΡΘΡΟ 84 ΠΑΡ. 2 Α ΠΚ, ΗΤΟΙ ΤΟΥ ΠΡΟΤΕΡΟΥ ΕΝΤΙΜΟΥ ΒΙΟΥ - ΕΠΙΒΟΛΗ ΠΟΙΝΗΣ ΦΥΛΑΚΙΣΗ 2 ΜΗΝΩΝ ΜΕ ΤΡΙΕΤΗ ΑΝΑΣΤΟΛΗ.

Με την υπ’ αριθ. 1533/8-10-2020  απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών ο εντολέας μας Τ.Χ. εκρίθη ένοχος κατ΄επιτρεπτή μεταβολή της κατηγορίας από αγορά και κατοχή ναρκωτικών με σκοπό την εμπορία σε κατοχή προς ιδίαν χρήση κατ’ άρθρο 29 παρ. 2 Ν. 4139/2013 . Αναγνωρίστηκε στο πρόσωπο του κατηγορουμένου η ελαφρυντική περίσταση του άρθρου 84 παρ. 2 α΄ , ήτοι του προτέρου εντίμου βίου (καίτοι προσεσημασμένος για ομοειδείς αξιόποινες πράξεις) και του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 2 μηνών με τριετή αναστολή.

KAKOΥΡΓΗΜΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΠΕΡΙ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ – ΑΓΟΡΑ ΚΑΙ ΚΑΤΟΧΗ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΕΜΠΟΡΙΑ, ΑΘΩΩΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ

Με την υπ’ αριθ. 1707/9-7-2013 Απόφαση του Α΄ Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών ο εντολέας μας A.F – προσωρινά κρατούμενος, κηρύχθηκε AΘΩΟΣ για Κακουργηματική Παράβαση του Νόμου Περί Ναρκωτικών (κατ’ άρθρον 20 παρ. 1 Ν. 4139/2013), ήτοι αγοράς και κατοχής με σκοπό την εμπορία.

ΛΗΣΤΕΙΑ- ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΒΛΑΒΗ- ΑΘΩΩΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ

Με την υπ’ αριθ. 378 / 15-5-2018 Απόφαση του Δ’ Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πειραιώς ο εντολέας μας A.A., κηρύχθηκε ΑΘΩΟΣ για την κακουργηματική πράξη της Ληστείας κατά συναυτουργία (κατ’ άρθρον 380 παρ. 1 ΠΚ) και της Επικίνδυνης Σωματικής Βλάβης κατά συναυτουργία (κατ’ άρθρον 309 ΠΚ).

ΔΙΑΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΚΛΟΠΕΣ- ΣΥΣΤΑΣΗ ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ - ΑΘΩΩΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ

Με την υπ’ αριθμ.  288/3-12-2018   Απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Ανατολικής Κρήτης, οι εντολείς μας Α.Ν. και Α.Ε. κηρύχθηκαν ομόφωνα ΑΘΩΟΙ για την κακουργηματική πράξη της τέλεσης διακεκριμένων κλοπών κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια από 2 και περισσότερους που είχαν ενωθεί για να διαπράττουν κλοπές κατ’ άρθρον 374 περ. δ΄-ε΄ΠΚ, και της σύστασης συμμορίας , κατ’ άρθρον 187 ΠΑΡ. 5 ΠΚ. (Η ως άνω απόφαση εξεδόθη κατ’ έφεση, με την Πρωτοβάθμια δε, απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης, είχε επιβληθεί στον Α.Ν. ποινή οκταετούς καθείρξεως και στην Α.Ε. ποινή τριετούς φυλακίσεως μετατρέψιμη σε χρηματική).

KAKOΥΡΓΗΜΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΠΕΡΙ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ – ΑΓΟΡΑ ΚΑΙ ΚΑΤΟΧΗ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΕΜΠΟΡΙΑ, ΑΘΩΩΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ- ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΕΛΑΦΡΥΝΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΣΤΑΣΗΣ 84 ΠΑΡ. 2 Α ΠΚ, ΗΤΟΙ ΤΟΥ ΠΡΟΤΕΡΟΥ ΕΝΤΙΜΟΥ ΒΙΟΥ- ΕΠΙΒΟΛΗ ΠΟΙΝΗΣ ΦΥΛΑΚΙΣΗΣ ΜΕ ΤΡΙΕΤΗ ΑΝΑΣΤΟΛΗ

Με την υπ’ αριθμ. 3845/17-7-2017 απόφαση του Α΄ Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών ο εντολέας μας A. G. – προσωρινά κρατούμενος , εκρίθη ένοχος για την κακουργηματική πράξης της αγοράς και κατοχής ναρκωτικών ουσιών με σκοπό την εμπορία (κατ’ άρθρον 20 παρ. 1, 2,3  Ν. 4139/2013, με την αναγνώριση της ελαφρυντικής περίστασης του άρθρου 84 παρ. 2 α΄ ΠΚ, ήτοι του προτέρου εντίμου βίου και του επιβλήθηκε ποινή φυλακίσεως 3 ετών και με τριετή αναστολή.

ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΠΕΡΙ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ – ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΗ ΕΞΟΔΟΥ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ, ΑΡΘΡΟ 29 ΠΑΡ. 5 Β΄ Ν. 4251/2014- ΕΠΙΤΡΕΠΤΗ ΜΕΤΑΒΟΛΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΑΠΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΤΑ ΣΥΡΡΟΗ –ΣΕ ΚΑΤ’ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ- ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΗΣ ΕΛΑΦΡΥΝΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 84ΠΑΡ. 2 ΕΔ. Α΄ ΠΚ, ΗΤΟΙ ΤΟΥ ΠΡΟΤΕΡΟΥ ΕΝΤΙΜΟΥ ΒΙΟΥ- ΠΟΙΝΗ ΦΥΛΑΚΙΣΕΩΣ ΜΕ ΤΡΙΕΤΗ ΑΝΑΣΤΟΛΗ

Με την υπ’ αριθ. 107/2016 Απόφαση του Tριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Βορείου Αιγαίου ο εντολέας μας S.A.- κρατούμενος, κηρύχθηκε ένοχος κατ’ επιτρεπτή μεταβολή της κατηγορίας (από διευκόλυνση εξόδου από το ελληνικό έδαφος λαθρομεταναστών, κατά συρροή για την οποία είχε κριθεί ένοχος πρωτοδίκως και του είχε επιβληθεί ποινή κάθειρξης 7 ετών δυνάμει της υπ’ αριθμ. 3/1-2-2016 απόφασης του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Βορείου Αιγαίου, με την οποία του είχε επιβληθεί ποινή καθείρξεως 7 χωρίς αναγνώριση ελαφρυντικών περιστάσεων και χωρίς αναστέλλουσα δύναμη της έφεσης ) σε διευκόλυνση εξόδου από το ελληνικό έδαφος λαθρομεταναστών, κατ’ εξακολούθηση κατ΄’ άρθρον 29 παρ. 5 εδ. α΄ Ν. 4251/2014 ,με την αναγνώριση της ελαφρυντικής περίστασης του άρθρου 84 παρ. 2 α΄ ΠΚ, ήτοι του πρότερου έντιμου βίου  και καταδικάστηκε σε συνολική ποινή φυλάκισης 3 ετών με τριετή αναστολή.

KAKOΥΡΓΗΜΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΠΕΡΙ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ – ΑΓΟΡΑ ΚΑΙ ΚΑΤΟΧΗ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΕΜΠΟΡΙΑ- ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΕΛΑΦΡΥΝΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΣΤΑΣΗΣ 84 ΠΑΡ. 2 Α ΠΚ, ΗΤΟΙ ΤΟΥ ΠΡΟΤΕΡΟΥ ΕΝΤΙΜΟΥ ΒΙΟΥ- ΑΝΑΣΤΑΛΤΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΕΦΕΣΗΣ

Με την υπ’ αριθ. 4811/13-10-2016 Απόφαση του Δ Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών ο εντολέας μας Ε.Ε. καταδικάστηκε σε ποινή καθείρξεως 5 ετών με την αναγνώριση στο πρόσωπό του της ελαφρυντικής περίστασης  του πρότερου έντιμου βίου (κατ’ άρθρον 84 παρ. 2α ΠΚ) για κακουργηματική παράβαση του Νόμου Περί Ναρκωτικών , ήτοι αγορά και κατοχή με σκοπό την εμπορία 1 κιλού ακατέργαστης ινδικής κάνναβης. Αποφάνθηκε δε το Δικαστήριο, η έφεση να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα με τους εξής περιοριστικούς όρους : 1) της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα , 2) της παρακολούθησης και της ολοκλήρωσης του προγράμματος απεξάρτησης του ΚΕΘΕΑ.

ΣΥΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ- ΔΙΑΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΚΛΟΠΕΣ- ΑΘΩΩΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΩΝ ΔΙΑΚΕΚΡΙΜΕΝΩΝ ΚΛΟΠΩΝ - ΕΠΙΤΡΕΠΤΗ ΜΕΤΑΒΟΛΗ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΤΗΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΣΤΟ ΠΛΗΜΜΕΛΗΜΑ ΤΗΣ ΣΥΣΤΑΣΗΣ ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ, ΕΠΙΒΟΛΗ ΠΟΙΝΗΣ ΦΥΛΑΚΙΣΕΩΣ ΜΕΤΑΤΡΕΨΙΜΗΣ ΣΕ ΧΡΗΜΑΤΙΚΗ ΜΕ ΑΝΑΣΤΕΛΛΟΥΣΑ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΕΦΕΣΗΣ

Με την υπ’ αριθμ. 3404,3453/31-7-2018 απόφαση του Α΄ Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών ο εντολέας μας Χ.Ι – προσωρινά κρατούμενος, κηρύχθηκε ομόφωνα ΑΘΩΟΣ για την κακουργηματική πράξη της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση κατ’ άρθρο 187 παρ. 1 ΠΚ, και για την κακουργηματική πράξη της τέλεσης 756 επιμέρους περιπτώσεων κλοπών, κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια, από περισσότερους δράστες  (κατά συναυτουργία με 48 ακόμη κατηγορουμένους) που είχαν ενωθεί για να διαπράττουν κλοπές, κατ’ άρθρο 374 περ. δ΄ και ε΄ ΠΚ.  Εκρίθη ένοχος κατ’ επιτρεπτή μεταβολή της κατηγορίας κατ’ ορθόν νομικό χαρακτηρισμό (του 187 παρ. 1 ΠΚ), για την πλημμεληματική πράξη της σύστασης συμμορίας κατ’ άρθρο 187 παρ. 5 ΠΚ , και του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 3 ετών μετατρέψιμη σε χρηματική προς 5 ευρώ ημερησίως με αναστέλλουσα δύναμη της έφεσης.

ΔΙΑΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΚΛΟΠΕΣ- ΑΘΩΩΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ

Με την υπ’ αριθ. 723/21-11- 2018  Απόφαση  του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πειραιώς ο εντολέας μας Δ. Α. κηρύχθηκε ΑΘΩΟΣ  για την κακουργηματική πράξη της διακεκριμένης περίπτωσης κλοπής κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση από άτομα που είχαν ενωθεί για να διαπράττουν κλοπές κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια, κατ’ άρθρον 374 περ. δ΄-ε΄ΠΚ.

ΔΙΑΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΚΛΟΠΕΣ- ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΒΛΑΒΗ- ΑΘΩΩΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ

Με την υπ’ αριθ. 665/15-12-2017 Απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πειραιώς ο εντολέας μας Α. Κ. κηρύχθηκε ΑΘΩΟΣ  για την κακουργηματική πράξη της διακεκριμένης περίπτωσης κλοπής κατά συρροή, κατά συναυτουργία, κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια, κατ’ άρθρον 374 περ. δ΄-ε΄ΠΚ,  και της πράξης της  επικίνδυνης σωματικής βλάβης κατ’ άρθρον 309 ΠΚ.

ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΙΚΗ ΔΙΑΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΠΕΡΙ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ –ΑΡΘΡΟ 30 ΠΑΡ. 1 Β΄ Ν. 4251/2014- ΕΠΙΤΡΕΠΤΗ ΜΕΤΑΒΟΛΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΣΕ ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΧΩΡΙΣ ΤΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΤΗΣ ΕΠΙΒΑΡΥΝΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΣΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΑΣ ΤΟΥ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΥ- ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΗΣ ΕΛΑΦΡΥΝΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 84ΠΑΡ. 2 ΕΔ. Α΄ ΠΚ, ΗΤΟΙ ΤΟΥ ΠΡΟΤΕΡΟΥ ΕΝΤΙΜΟΥ ΒΙΟΥ - ΕΠΙΒΟΛΗ ΤΗΣ ΕΛΑΧΙΣΤΗΣ ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΗΣ EX LEGE ΠΟΙΝΗΣ ΦΥΛΑΚΙΣΕΩΣ ΜΕΤΑΤΡΕΨΙΜΗΣ ΣΕ ΧΡΗΜΑΤΙΚΗ- ΜΕ ΑΝΑΣΤΑΛΤΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΕΦΕΣΗΣ.

Με την υπ’ αριθ. 186/20-2-2018 Απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θράκης ο εντολέας μας R.L. –προσωρινά κρατούμενος, κηρύχθηκε ένοχος κατ’ επιτρεπτή μεταβολή της κατηγορίας (από παραλαβή από τα σύνορα λαθρομεταναστών με σκοπό την προώθησή τους στο εσωτερικό της χώρας με σκοπό το κέρδος, κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια κατ’ άρθρο 30 παρ. 1 εδ. Β΄ Ν. 4251/2014) σε παραλαβή από τα σύνορα λαθρομεταναστών με σκοπό την προώθησή τους στο εσωτερικό της χώρας κατ΄’ άρθρον 30 παρ. 1 εδ. α΄ Ν. 4251/2014 ,με την αναγνώριση του ελαφρυντικού του άρθρου 84 παρ. 2 α ΠΚ, ήτοι του πρότερου έντιμου βίου  και καταδικάστηκε σε συνολική ποινή φυλάκισης 66 μηνών και 10 ημερών μετατρέψιμη σε χρηματική προς πέντε (5) ευρώ ημερησίως. Καθώς επίσης το Δικαστήριο απεφάνθη η έφεση να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα χωρίς κανέναν περιοριστικό όρο.

ΑΡΠΑΓΗ- ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΒΙΑΣΗ – ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΒΛΑΒΗ- ΑΘΩΩΤΙΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ Β΄ ΚΑΙ Γ΄ ΠΡΑΞΗ, ΕΠΙΤΡΕΠΤΗ ΜΕΤΑΒΟΛΗ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΤΗΣ ΑΡΠΑΓΗΣ ΣΤΟ ΠΛΗΜΜΕΛΗΜΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΝΟΜΗΣ ΚΑΤΑΚΡΑΤΗΣΗΣ, ΕΠΙΒΟΛΗ ΠΟΙΝΗΣ ΦΥΛΑΚΙΣΕΩΣ ΜΕΤΑΤΡΕΨΙΜΗΣ ΣΕ ΧΡΗΜΑΤΙΚΗ.

Με την υπ’ αριθμ. 1271/2-5-2017 Απόφαση του  Γ’ Πενταμελούς  Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών ο εντολέας μας R. M.- κρατούμενος, εκρίθη ΑΘΩΟΣ για την κακουργηματική πράξη της Εκβίασης κατ’ άρθρον 385 ΠΚ και για την αξιόποινη πράξη της επικίνδυνης σωματικής βλάβης ( κατ’ άρθρον άρθρον 309 ΠΚ) και καταδικάστηκε κατ’ επιτρεπτή μεταβολή της κατηγορίας (από την κακουργηματική πράξη της αρπαγής) για το πλημμέλημα της παράνομης κατακράτησης (κατ’ άρθρον 325 ΠΚ), και του επιβλήθηκε ποινή φυλακίσεως 3 ετών μετατρέψιμη σε χρηματική προς 5 ευρώ ημερησίως. Η απόφαση εξεδόθη κατ’ έφεση της υπ’ αριθμ. 1587/2014 Απόφασης του  Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών με την οποία είχε κριθεί ένοχος για την κακουργηματική πράξη της αρπαγής κατ’ άρθρον 322 ΠΚ, για κακουργηματική εκβίαση κατά συναυτουργία με επικείμενο κίνδυνο ζωής κατ’ άρθρον 385 ΠΚ , και για το πλημμέλημα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης κατά συναυτουργία κατ’ άρθρον 309 ΠΚ, και του είχε επιβληθεί ποινή καθείρξεως 14 ετών και 14 ημερών , χωρίς ανασταλτικό αποτέλεσμα της έφεσης).

ΑΡΠΑΓΗ (ΕΠΙΒΑΡΥΝΤΙΚΗ ΠΕΡΙΣΤΑΣΗ 322 ΠΑΡ. 1 ΕΔ. Β΄)– ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΒΛΑΒΗ- ΑΘΩΩΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ Β΄ ΠΡΑΞΗ, ΕΠΙΤΡΕΠΤΗ ΜΕΤΑΒΟΛΗ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΤΗΣ ΑΡΠΑΓΗΣ ΣΤΟ ΠΛΗΜΜΕΛΗΜΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΝΟΜΗΣ ΚΑΤΑΚΡΑΤΗΣΗΣ, ΕΠΙΒΟΛΗ ΠΟΙΝΗΣ ΦΥΛΑΚΙΣΕΩΣ ΜΕΤΑΤΡΕΨΙΜΗΣ ΣΕ ΧΡΗΜΑΤΙΚΗ.

Με την υπ’ αριθ . 392/19-4-2019 Απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πειραιώς ο εντολέας μας R.K. – προσωρινά κρατούμενος, κηρύχθηκε ένοχος  για την πλημμεληματική πράξη της παράνομης κατακράτησης κατ’ άρθρον 325 ΠΚ κατ’ επιτρεπτή μεταβολή της κατηγορίας από την κακουργηματική πράξη της αρπαγής με την επιβαρυντική περίσταση του εδαφ. β΄, ήτοι τέλεσης της πράξης με βία και απειλή βίας σε βάρος του παθόντος κατ’ άρθρον 322 ΠΚ, και του επιβλήθηκε ποινή φυλακίσεως 3 ετών και 6 μηνών μετατρέψιμη σε χρηματική προς 5 ευρώ ημερησίως, με ανασταλτικό αποτέλεσμα της έφεσης.

ΔΙΑΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΠΕΡΙ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ –ΑΡΘΡΟ 30 ΠΑΡ. 1 Β΄ ΚΑΙ Γ΄ Ν. 4251/2014- ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΛΑΦΡΥΝΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 84 ΠΑΡ. 2 ΕΔ. Α΄ ΠΚ (προτέρου εντίμου βίου) και του 84 παρ. 2 ΕΔ. Ε΄ ΠΚ (καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη για κρατούμενο)- ΕΠΙΒΟΛΗ ΠΟΙΝΗΣ ΦΥΛΑΚΙΣΕΩΣ.

Με την υπ’ αριθμ. 283,294/2019 απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Πειραιώς ο εντολέας μας D.S.- κρατούμενος, εκρίθη ένοχος για διακεκριμένη (κακουργηματική) παράβαση του Νόμου 4251/2014 περί διακίνησης λαθρομεταναστών, ήτοι της παραλαβής από τα σημεία εισόδου 20 υπηκόων τρίτων χωρών χωρίς δικαίωμα εισόδου για να τους προωθήσουν στο εσωτερικό της Χώρας, εκ κερδοσκοπίας, με κίνδυνο ζωής των μεταφερομένων κατ’ άρθρον 30 παρ. 1 εδ. β΄ και γ΄ Ν. 4251/2014, και για την πλημμεληματική πράξη της σύστασης συμμορίας κατ’ άρθρο 187 παρ. 5 ΠΚ,  με την αναγνώριση 2 ελαφρυντικών περιστάσεων, ήτοι του προτέρου εντίμου βίου κατ’ άρθρον 84 παρ. 2 α΄ ΠΚ , και της καλής συμπεριφοράς για μεγάλο χρονικό διάστημα μετά την πράξη (κατά το διάστημα της κράτησής του) κατ’ άρθρον 84 παρ.2 ε΄ ΠΚ, και του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 8 ετών, κατ’ έφεση της υπ’ αριθμ. 275/2018 Απόφασης του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πειραιά δυνάμει της οποίας του είχε επιβληθεί ποινή καθείρξεως 22 ετών.

KAKOΥΡΓΗΜΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΠΕΡΙ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ –ΠΩΛΗΣΗ ΚΑΤ’ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ- ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΕΛΑΦΡΥΝΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΣΤΑΣΗΣ 84 ΠΑΡ. 2 Α ΠΚ, ΗΤΟΙ ΤΟΥ ΠΡΟΤΕΡΟΥ ΕΝΤΙΜΟΥ ΒΙΟΥ- ΑΝΑΣΤΑΛΤΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΕΦΕΣΗΣ

Με την υπ’ αριθ. 2896/15-6-2018 Απόφαση  του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών ο εντολέας μας T. X.- προσωρινά κρατούμενος, κηρύχθηκε ένοχος για την κακουργηματική πράξη της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών κατ’ εξακολούθηση κατ’ άρθρο 20 παρ. 1, 2, 3 Ν. 4139/2013 και της σύστασης συμμορίας κατ’ άρθρο 187 παρ. 5 ΠΚ και του επιβλήθηκε, συνολική ποινή κάθειρξης οχτώ (8) ετών και 6 μηνών , με αναστέλλουσα δύναμη της έφεσης ως προς την εκτέλεση της ποινής  με τους περιοριστικούς όρους: α) της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και β) της εμφάνισής του στο Α.Τ του τόπου κατοικίας του το 1ο πενθήμερο εκάστου μηνός.

KAKOΥΡΓΗΜΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΠΕΡΙ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ –ΑΓΟΡΑ ΚΑΙ ΚΑΤΟΧΗ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΕΜΠΟΡΙΑ ΚΑΙ ΠΩΛΗΣΗ - ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΕΛΑΦΡΥΝΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΣΤΑΣΗΣ 84 ΠΑΡ. 2 Α ΠΚ, ΗΤΟΙ ΤΟΥ ΠΡΟΤΕΡΟΥ ΕΝΤΙΜΟΥ ΒΙΟΥ- ΑΝΑΣΤΑΛΤΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΕΦΕΣΗΣ

Με την υπ’ αριθ. 1360/28-3-2019 Απόφαση του Δ’ Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών ο εντολέας μας S. H. καταδικάστηκε  για την κακουργηματική πράξη της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών ( αγορά- κατοχή- πώληση) με την αναγνώριση στο πρόσωπό του της ελαφρυντικής περίστασης του άρθρου 84 παρ. 2 α ΠΚ, ήτοι του πρότερου έντιμου βίου, σε ποινή καθείρξεως πέντε (5) ετών και χρηματική ποινή χιλίων (1.000) ευρώ, με ανασταλτικό αποτέλεσμα της έφεσης.

ΒΟΥΛΕΥΜΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΦΕΤΩΝ- ΔΕΚΤΗ ΑΙΤΗΣΗ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ ΚΡΑΤΗΣΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΞΙΟΠΟΙΝΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΕ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ, ΤΗΣ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΣΟΔΩΝ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ, ΤΗΣ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΙΚΗΣ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΙΑΚΕΚΡΙΜΕΝΩΝ ΚΛΟΠΩΝ.

Με το υπ’ αριθ. 207/ 2019 Βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών έγινε δεκτή η υπ’ αριθ. 1356/24-1-2019 Αίτηση για Αντικατάσταση της Προσωρινής Κράτησης  του εντολέως μας-κρατουμένου  Μ. Ι. ο οποίος κατηγορούνταν για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση κατ’ άρθρον 187 παρ. 1,2,6 ΠΚ,για νομιμοποίηση εσόδων κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια στα πλαίσια εγκληματικής οργάνωσης, για διακεκριμένες κλοπές κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια από δύο και περισσότερους που είχαν ενωθεί για να διαπράττουν κλοπές κατ’ άρθρο 374 περ. δ΄ – ε΄ΠΚ, και για κακουργηματική πλαστογραφία μετά χρήσεως κατ’ εξακολούθηση από δράστες που ενεργούσαν κατ’ επάγγελμα με επιδιωκόμενο όφελος άνω των 30.000 ευρώ κατ’ άρθρο 216 παρ. 1-3 β΄. Με το ως άνω βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών αντικαταστάθηκε η προσωρινή κράτηση του κατηγορουμένου  με τους  περιοριστικούς όρους  α)  της απαγόρευσης εξόδου του από τη χώρα και β) της εμφάνισής του την 1η, 10η και 20η ημέρα κάθε μήνα στο Α.Τ. του τόπου κατοικίας του.

ΑΠΑΛΛΑΚΤΙΚΟ ΒΟΥΛΕΥΜΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΛΗΜΜΕΛΕΙΟΔΙΚΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΚΤΟΝΙΑΣ ΜΕ ΠΡΟΘΕΣΗ ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ ΣΕ ΗΡΕΜΗ ΨΥΧΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΛΗΣΤΕΙΑΣ ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ.

Με το υπ’ αριθμ. 352/2017 Βούλευμα, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Λάρισας, απεφάνθη για τον εντολέα μας – κρατούμενο P.E., ότι δεν πρέπει να γίνει κατηγορία σε βάρος του για τις κακουργηματικές πράξεις της ανθρωποκτονίας  από πρόθεση από κοινού σε ήρεμη ψυχική κατάσταση (κατ’ άρθρον 299 παρ. 1 ΠΚ) και της ληστείας από κοινού από δράστες με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους (κατ’ άρθρον 380 παρ. 1α και β ΠΚ) και των πλημμελημάτων της επικίνδυνης σωματικής βλάβης κατ’ άρθρον 309 ΠΚ και της παράνομης οπλοφορίας κατ’ άρθρον 1 παρ. 2 περ. β΄ ,10 παρ. 1 , 13α Ν. 2168/1993).

ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ - ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ

ΛΗΣΤΕΙΕΣ ΚΑΤΑ ΣΥΡΡΟΗ- ΑΠΑΤΗ, ΔΕΚΤΗ ΑΙΤΗΣΗ ΑΝΑΣΤΟΛΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΠΟΙΝΗΣ ΚΑΘΕΙΡΞΕΩΣ 13 ΕΤΩΝ ΚΑΙ 6 ΜΗΝΩΝ,ΚΑΤ’ ΑΡΘΡΟ 497 ΠΑΡ.7 ΚΠΔ.

Με την υπ’ αριθ. 3633/21-9-2018 Απόφαση του Α Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών  έγινε δεκτή κατ’ άρθρον 497 παρ. 7 ΚΠΔ η Αίτηση  του εντολέως μας Δ.Μ. –κρατουμένου, περί Αναστολής Εκτέλεσης της με αριθμό 5777/15-12-2017 Απόφασης του Δ Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών , με την οποία ο αιτών καταδικάστηκε για τις αξιόποινες πράξεις της ληστείας κατά συρροή , της απάτης κατ’ εξακολούθηση και της παράνομης οπλοφορίας σε συνολική ποινή κάθειρξης δεκατριών (13) και έξι (6) μηνών και χρηματική ποινή δύο χιλιάδων (2.000) ευρώ, και ανεστάλη η εκτέλεση της απόφασης μέχρι την έκδοση τελεσίδικης απόφασης του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου , με τους περιοριστικούς όρους της εμφάνισής του το πρώτο πενθήμερο εκάστου μηνός στο Α.Τ του τόπου κατοικίας του και της απαγόρευσης εξόδου του από τη χώρα.

ΔΕΚΤΗ ΑΙΤΗΣΗ ΑΚΥΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΚΑΤ’ ΑΡΘΡΟΝ 435 ΚΠΔ, ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΠΙΒΛΗΘΗΚΕ ΣΤΟΝ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟ ΠΟΙΝΗ ΟΚΤΑΕΤΟΥΣ (8) ΚΑΘΕΙΡΞΕΩΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΙΚΗ ΠΟΙΝΗ 3.000 ΕΥΡΩ.

Με από 24/6/2020 Απόφαση του Γ΄ Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών έγινε δεκτή η αίτηση κατ’ άρθρον 435 ΚΠΔ, του εντολέως μας J.F.. – κρατουμένου, περί ακύρωσης της διαδικασίας  κατά της υπ’ αριθμ. 284/2020 απόφασης του Γ΄ Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών με την οποία του είχε επιβληθεί ποινή καθείρξεως 8 ετών και χρηματική ποινή 3.000 ευρώ, για κακουργηματική παράβαση του Νόμου Περί Ναρκωτικών, ήτοι για  αγορά και κατοχή ναρκωτικών ουσιών με σκοπό την εμπορία. Η αίτηση έγινε δεκτή καθώς εκρίθη ότι κατά τον κρίσιμο χρόνο επίδοσης του κλητηρίου θεσπίσματος αυτός  είχε μετοικήσει σε άλλη διεύθυνση , δεν το είχε γνωστοποιήσει μεν στις αρμόδιες Εισαγγελικές και Δικαστικές Αρχές καθώς είναι αλλοδαπό υπήκοος και δεν γνώριζε την ελληνική νομοθεσία, πλην όμως το είχε γνωστοποιήσει στις Αστυνομικές Αρχές. Συνακόλουθα το Δικαστήριο εδέχθη ότι  συνέτρεχε στο πρόσωπό του ανυπέρβλητο κώλυμα – ανωτέρα βία (έλλειψη γνώσης κλήτευσης) , ένεκα τις οποίας δεν είχε τη δυνατότητα να γνωστοποιήσει έγκαιρα το κώλυμά του στο ακροατήριο και να αιτηθεί αναβολής με συνέπεια να δικασθεί ωσεί παρών.

ΔΕΚΤΗ ΑΙΤΗΣΗ ΑΚΥΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΚΑΤ’ ΑΡΘΡΟΝ 435 ΚΠΔ, ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΠΙΒΛΗΘΗΚΕ ΣΤΟΝ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟ ΠΟΙΝΗ ΔΕΚΑΕΤΟΥΣ (10) ΚΑΘΕΙΡΞΕΩΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΙΚΗ ΠΟΙΝΗ 50.000 ΕΥΡΩ.

Με την υπ’ αριθ. 1456/21-10-2019 Απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης έγινε δεκτή η αίτηση κατ’ άρθρον 435 ΚΠΔ, του εντολέως μας Α. Η. – κρατουμένου, περί ακύρωσης της διαδικασίας  κατά της υπ’ αριθμ. 1667/15-10-2018 απόφασης του Δ΄ Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης με την οποία του είχε επιβληθεί ποινή καθείρξεως 10 ετών και χρηματική ποινή 50.000 ευρώ, για κακουργηματική παράβαση του Ν.4251/2014, ήτοι για διακίνηση λαθρομεταναστών. Η αίτηση έγινε δεκτή καθώς εκρίθη ότι κατά τον κρίσιμο χρόνο επίδοσης του κλητηρίου θεσπίσματος αυτός παρότι ήταν κρατούμενος για άλλη αιτία δεν του επιδόθηκε στο Κατάστημα Κράτησής του, αλλά στην διεύθυνση κατοικίας όπου διέμενε πριν συλληφθεί και συνακόλουθα συνέτρεχε στο πρόσωπό του ανυπέρβλητο κώλυμα- ανωτέρα βία, ένεκα της οποίας δεν είχε την δυνατότητα να γνωστοποιήσει έγκαιρα το κώλυμά του στο Δικαστήριο και να αιτηθεί αναβολής, με συνέπεια να δικασθεί ωσεί παρών.

ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΠΟΙΝΗΣ ΚΑΘΕΙΡΞΕΩΣ 7 ΕΤΩΝ ΣΕ ΧΡΗΜΑΤΙΚΗ.

Με την υπ’ αριθ. 1118/5-4-2017 Απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών Αθηνών έγινε δεκτή η αίτηση του εντολέως μας    Σ. Α.- κρατουμένου, και μετατράπηκε η ποινή καθείρξεως 7 ετών που του επιβλήθηκε με την υπ’ αριθμ. 1467/2014 απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Αθηνών για απιστία με προσδοκώμενο όφελος άνω των 120.000 ευρώ, σε χρηματική προς 5 ευρώ ημερησίως.

ΔΕΚΤΗ ΤΥΠΙΚΑ ΕΚΠΡΟΘΕΣΜΗ ΕΦΕΣΗ ΩΣ ΕΜΠΡΟΘΕΣΜΗ- ΠΑΥΕΙ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΛΟΓΩ ΠΑΡΑΓΡΑΦΗΣ.

Με την υπ’ αριθμ. 2111/14-6-2018 απόφαση του Α΄ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών έγινε τυπική δεκτή η έφεση του εντολέως μας Μ. Δ.- κρατουμένου, κατά της υπ’ αριθμ. 1524/9-1-2015 απόφασης του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, με την οποία είχε καταδικαστεί για τις αξιόποινες πράξεις της ηθικής αυτουργίας σε εκβίαση και της εκβίασης κατ’ εξακολούθηση και του είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης 27 μηνών μετατρέψιμη σε χρηματική προς 5 ευρώ ημερησίως, και έπαυσε οριστικά η σε βάρος του ασκηθείσα ποινική δίωξη λόγω παραγραφής. Η έφεση είχε ασκηθεί τύποις εκπρόθεσμα αλλά συγχωρέθηκε το εκπρόθεσμο καθώς εκρίθη ότι συνέτρεχε λόγος ανωτέρας βίας, ήτοι η πρωτόδικη απόφαση εξεδόθη ερήμην του κατηγορουμένου, η επίδοση της απόφασης έγινε ως αγνώστου διαμονής, πλην όμως όπως απεδείχθη στο Δευτεροβάθμιο Δικαστήριο ο κατηγορούμενος είχε μόνιμη και γνωστή στις Δικαστικές, Αστυνομικές και Φορολογικές  Αρχές κατοικία, και έλαβε το πρώτον γνώση της απόφασης όταν υπεβλήθη στην εκτέλεση αυτής.

ΔΕΚΤΗ ΤΥΠΙΚΑ ΕΚΠΡΟΘΕΣΜΗ ΕΦΕΣΗ ΩΣ ΕΜΠΡΟΘΕΣΜΗ- ΠΑΥΕΙ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΛΟΓΩ ΠΑΡΑΓΡΑΦΗΣ.

Με την υπ’ αριθμ. 1772/16-5-2019 απόφαση του Ε΄ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών έγινε τυπική δεκτή η έφεση του εντολέως μας Μ. Δ.- κρατουμένου, κατά της υπ’ αριθμ. 9066/26-1-2016 απόφασης του Η΄ Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, με την οποία είχε καταδικαστεί για τις αξιόποινες πράξεις της πλαστογραφίας μετά χρήσεως και της υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης και του είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης 15 μηνών μετατρέψιμη σε χρηματική προς 5 ευρώ ημερησίως, και έπαυσε οριστικά η σε βάρος του ασκηθείσα ποινική δίωξη λόγω παραγραφής. Η έφεση είχε ασκηθεί τύποις εκπρόθεσμα αλλά συγχωρέθηκε το εκπρόθεσμο καθώς εκρίθη ότι συνέτρεχε λόγος ανωτέρας βίας, ήτοι η πρωτόδικη απόφαση εξεδόθη ερήμην του κατηγορουμένου, η επίδοση της απόφασης έγινε ως αγνώστου διαμονής, πλην όμως όπως απεδείχθη στο Δευτεροβάθμιο Δικαστήριο ο κατηγορούμενος είχε μόνιμη και γνωστή στις Δικαστικές, Αστυνομικές και Φορολογικές  Αρχές κατοικία, και έλαβε το πρώτον γνώση της απόφασης όταν υπεβλήθη στην εκτέλεση αυτής.

ΔΕΚΤΗ ΑΙΤΗΣΗ ΑΚΥΡΩΣΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΚΑΤ’ ΑΡΘΡΟΝ 430 ΚΠΔ - ΠΑΥΕΙ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΛΟΓΩ ΠΑΡΑΓΡΑΦΗΣ.

Με την υπ’ αριθμ. 2589/22-3-2018 απόφαση του Α΄ Αυτόφωρου Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών έγινε  δεκτή η αίτηση ακύρωσης απόφασης κατ’ άρθρον 430 ΚΠΔ του εντολέως μας Μ. Δ. – κρατουμένου, κατά της υπ’ αριθμ. 95014/2014 ερήμην απόφασης του Δ΄ Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, με την οποία είχε καταδικαστεί για τις αξιόποινες πράξεις της παράνομης οπλοφορίας και των άσκοπων πυροβολισμών και του είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης 10 μηνών μετατρέψιμη σε χρηματική προς 5 ευρώ ημερησίως, και έπαυσε οριστικά η σε βάρος του ασκηθείσα ποινική δίωξη λόγω παραγραφής.

ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ - ΠΛΗΜΜΕΛΗΜΑΤΑ

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ- ΚΑΤΑΔΙΚΗ 11 ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΨΕΥΔΟΡΚΙΑ ΜΑΡΤΥΡΑ(ΔΙΑ ΕΝΟΡΚΩΝ ΒΕΒΑΙΩΣΕΩΝ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΚΗ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΔΙΑΦΟΡΑΣ), ΚΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΟΥ 12ΟΥ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΥ ΓΙΑ ΗΘΙΚΗ ΑΥΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΙΣ ΨΕΥΔΟΡΚΙΕΣ ΤΩΝ ΩΣ ΑΝΩ ΜΑΡΤΥΡΩΝ, ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΠΑΤΗ ΕΠΙ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΜΕΓΑΛΗΣ ΑΞΙΑΣ

Με την υπ’ αριθμ. 6271/8-12-2014 απόφαση του Β΄ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Πειραιώς, καταδικάστηκαν οι 11 κατηγορούμενοι για την αξιόποινη πράξη της ψευδορκίας κατ’ άρθρον 224 παρ. 1,2 ΠΚ, ήτοι ότι εξεταζόμενοι ενόρκως ως μάρτυρες ενώπιον αρχής αρμόδιας να ενεργεί ένορκη εξέταση κατέθεσαν εν γνώσει τους ψευδώς. Και ο 12ος κατηγορούμενος καταδικάστηκε για ηθική αυτουργία στην ψευδορκία των ως άνω μαρτύρων καθώς επίσης και για την αξιόποινη πράξη της Απάτης Επί Δικαστηρίω και της Απόπειρας Απάτης Επί Δικαστηρίω ιδιαίτερα μεγάλης αξίας στο πλαίσιο Πολιτικής Δικής (Εργατικής Διαφοράς) κατ’ άρθρον 386 παρ. 1β΄ ΠΚ. Απορρίφθηκαν δε, οι ισχυρισμοί απάντων των κατηγορουμένων για αναγνώριση ελαφρυντικών περιστάσεων στο πρόσωπό τους και καταδικάστηκαν οι έντεκα πρώτοι σε ποινή φυλακίσεως (1) έτους και ο 12ος κατηγορούμενος σε ποινή φυλάκισης ΠΕΝΤΕ (5) ΕΤΩΝ ΚΑΙ 8 ΜΗΝΩΝ. Και έγινε συνακόλουθα δεκτή αίτηση χρηματικής ικανοποίησης της εντολέως μας- πολιτικώς ενάγουσας Ν. Ι., λόγω ηθικής βλάβης  από κάθε έναν εκ των 12 κατηγορουμένων.

ΑΘΩΩΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΒΙΑ, ΗΤΟΙ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΒΛΑΒΗ ΚΑΙ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΑΠΕΙΛΗ.

Με την υπ’ αριθμ. 5594/2018 απόφαση του Α΄ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, ο εντολέας μας Σ.Κ., κηρύχθηκε από το Δευτεροβάθμιο Δικαστήριο ΑΘΩΟΣ για την αξιόποινη πράξη της  ενδοοικογενειακής σωματικής βλάβης και ενδοοικογενειακής απειλής.

ΑΘΩΩΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΑΥΘΑΙΡΕΤΗ ΔΟΜΗΣΗ (ν. 2337/1983) ΚΑΙ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΣΦΡΑΓΙΔΩΝ ΠΟΥ ΕΘΕΣΕ Η ΑΡΧΗ (ΟΙΚΟΥ ΑΝΟΧΗΣ).

Με την υπ’ αριθμ. 1443/5-3-2020 απόφαση του Γ΄ Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, η εντολέας μας Δ.Κ., κηρύχθηκε ΑΘΩΑ για την αξιόποινη πράξη της αυθαίρετης δόμησης και της παραβίασης σφραγίδων που έθεσε η αρχή (οίκου ανοχής) κατ’ άρθρον 178 ΠΚ.

ΑΘΩΩΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΣΦΡΑΓΙΔΩΝ ΠΟΥ ΕΘΕΣΕ Η ΑΡΧΗ (ΟΙΚΟΥ ΑΝΟΧΗΣ).

Με την υπ’ αριθμ. 215/14-1-2020 απόφαση του Α΄ Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, η εντολέας μας Δ.Κ., φερόμενη ως υπομισθώτρια κηρύχθηκε ΑΘΩΑ για την αξιόποινη πράξη  της παραβίασης σφραγίδων που έθεσε η αρχή (οίκου ανοχής) κατ’ άρθρον 178 ΠΚ.

ΑΘΩΩΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΣΦΡΑΓΙΔΩΝ ΠΟΥ ΕΘΕΣΕ Η ΑΡΧΗ (ΟΙΚΟΥ ΑΝΟΧΗΣ).

Με την υπ’ αριθμ. 211/5-10-2020 απόφαση του Α΄ Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, η εντολέας μας Δ.Κ., φερόμενη ως υπομισθώτρια κηρύχθηκε ΑΘΩΑ για την αξιόποινη πράξη  της παραβίασης σφραγίδων που έθεσε η αρχή (οίκου ανοχής) κατ’ άρθρον 178 ΠΚ.

ΑΘΩΩΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΣΦΡΑΓΙΔΩΝ ΠΟΥ ΕΘΕΣΕ Η ΑΡΧΗ (ΟΙΚΟΥ ΑΝΟΧΗΣ).

Με την υπ’ αριθμ. 679/27-1-2020 απόφαση του Β΄ Αυτόφωρου Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, η εντολέας μας Δ.Κ., φερόμενη ως υπομισθώτρια κηρύχθηκε ΑΘΩΑ για την αξιόποινη πράξη  της παραβίασης σφραγίδων που έθεσε η αρχή (οίκου ανοχής) κατ’ άρθρον 178 ΠΚ.

ΑΘΩΩΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΣΦΡΑΓΙΔΩΝ ΠΟΥ ΕΘΕΣΕ Η ΑΡΧΗ (ΟΙΚΟΥ ΑΝΟΧΗΣ)- ΠΑΥΕΙ ΥΦ’ ΟΡΟΝ ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΓΙΑ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΗ ΑΚΟΛΑΣΙΑΣ ΑΛΛΩΝ.

Με την υπ’ αριθμ. 7408/11-12-2018 απόφαση του Η΄ Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, ηη εντολέας μας Δ.Κ., κηρύχθηκε ΑΘΩΑ για την αξιόποινη πράξη της παραβίασης σφραγίδων που έθεσε η αρχή (οίκου ανοχής) κατ’ άρθρον 178 ΠΚ, και έπαυσε υφ’όρον η ποινική δίωξη  για την αξιόποινη πράξη της διευκόλυνσης ακολασίας άλλων κατ’ άρθρον 348 παρ. 1 ΠΚ.

ΔΕΚΤΗ ΕΝΣΤΑΣΗ ΔΕΔΙΚΑΣΜΕΝΟΥ ΚΑΤ’ ΑΡΘΡΟ 57 ΠΑΡ. 1 ΚΠΔ- ΚΗΡΥΞΗ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗΣ ΠΟΙΝΙΚΗΣ ΔΙΩΞΗΣ, ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΞΙΟΠΟΙΝΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗΣ ΣΦΡΑΓΙΔΩΝ ΠΟΥ ΕΘΕΣΕ Η ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΗΣ ΑΛΛΟΤΡΟΙΑΣ ΑΚΟΛΑΣΙΑΣ.

Με την υπ’ αριθμ. 2333/30-9-2019 απόφαση του Α΄ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών,  έγινε δεκτή κατ’ έφεση η ένσταση δεδικασμένου κατ’ άρθρον 57 παρ. 1 ΚΠΔ, και κηρύχθηκε απαράδεκτη η ποινική δίωξη που είχε ασκηθεί σε βάρος της εντολέως μας Δ.Κ.,  για τις αξιόποινες πράξεις της παραβίασης σφραγίδων που έθεσε η αρχή (οίκου ανοχής) κατ’ άρθρον 178 ΠΚ, και της διευκόλυνσης ακολασίας άλλων κατ’ άρθρον 348 παρ. 1 ΠΚ.

ΠΟΙΝΙΚΗ ΣΥΝΔΙΑΛΛΑΓΗ-ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ

ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΙΚΗ ΔΙΑΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΟΥΣΙΩΝ ΕΝΤΟΣ ΣΩΦΡΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΜΕ ΠΛΑΙΣΙΟ ΠΟΙΝΗΣ 10-15 ΕΤΗ ΚΑΘΕΙΡΞΗΣ - ΔΙΑΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΠΕΡΙ ΟΠΛΩΝ ΕΝΤΟΣ ΣΩΦΡΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ.

    Με την υπ’ αριθμ. 218,255/2020 απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πειραιά , έγινε δεκτή η αίτηση ποινικής διαπραγμάτευσης κατ΄΄άρθρο 303 παρ. 6 και 7 ΚΠΔ, και επικυρώθηκε το πρακτικό ποινικής διαπραγμάτευσης , με το οποίο συμφωνήθηκε η επιβολή ποινής καθείρξεως 5 ετών και 6μηνών για α) διακεκριμένη παράβαση του Νόμου Περί Ναρκωτικών κατ’ άρθρο 22 παρ. 2 α του Ν. 4139/2013, ήτοι αγορά , κατοχή και πώληση εντός σωφρονιστικού καταστήματος με πλαίσιο απειλούμενης ποινής κάθειρξη τουλάχιστον 10 ετών και χρηματική ποινή 50.000 έως 500.000 ευρώ και , β) διακεκριμένη παράβαση του Νόμου Περί Όπλων, ήτοι εντός σωφρονιστικού  καταστήματος κατ’ άρθρο 13 παρ. 3 Ν. 2168/1993. Σημειωτέον το ως άνω άρθρο για τη διακεκριμένη οπλοκατοχή προβλέπει αθροιστική έκτιση της ποινής , πλην όμως το Δικαστήριο επέβαλε στον κατηγορούμενο συνολική ποινή και για τα δύο αδικήματα κατ’ εφαρμογή του άρθρου 463 ΠΚ. Πρόκειται για την πρώτη απόφαση με την οποία έγινε δεκτό αίτημα και επικυρώθηκε πρακτικό ποινικής διαπραγμάτευσης στο Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιώς. Η νεοπαγής – ρηξικέλευθη για το ελληνικό ποινικό δικονομικό σύστημα, διαδικασία της Ποινικής Διαπραγμάτευσης οδηγεί αναμφίβολα στην ευμενέστερη ποινική αντιμετώπιση του κατηγορουμένου που ομολογεί την αποδιδόμενη σε βάρος του κατηγορία , και συντελεί συνάμα στην ταχεία απονομή δικαιοσύνης.

Close Menu